Під санкції США потрапили дев’ять російських підприємств авіапромисловості

Під санкції США потрапили дев’ять російських підприємств авіапромисловості

У списку санкцій Мінторгу США потрапили дев’ять російських підприємств авіаційної промисловості, випливає з опублікованого переліку організацій.


Йдеться про авіабудівних корпораціях «МіГ» і «Іркут», Об’єднаної авіабудівної корпорації, АТ «Цивільні літаки Сухого», компаніях «Сухий» і «Туполєв», а також Казанському вертолітному заводі, Таганрозькій авіаційному науково-технічному комплексі імені Г.М. Бериєва і Комсомольському-на-Амурі авіаційному заводі імені Ю.О. Гагаріна.

Напередодні міністерство торгівлі США ввело санкції проти 41 російської та 58 китайських організацій. У список потрапили структури, які, на думку Вашингтона, співпрацюють зі збройними силами двох країн. Включення до переліку означає, що підприємства не зможуть купувати ряд американських товарів і технологій.

Під обмеження з боку Росії в тому числі потрапили Рособоронекспорт, держкорпорація «Ростех», РКЦ «Прогрес», Міноборони РФ і Служба зовнішньої розвідки.

Серед потрапили під санкції організацій КНР – Китайське газотурбінне підприємство AECC, Hafei Aviation Industry, Пекінський авіаційний інститут AECC, Науково-дослідний інститут автоматичного управління польотом AVIC (FACRI), Дослідницький інститут електронних технологій AVIC Leihua (LETRI).

Поділитись