Перша леді США виходить на роботу

Перша леді США виходить на роботу

Джилл Байден, дружина 46-го президента США Джо Байдена, повертається до викладацької діяльності, перерваної пандемією COVID-19.

За словами самої першої леді, вона насилу змогла дочекатися відновлення своєї роботи.

– Є речі, які ви просто не можете замінити, і мені не терпиться повернутися в клас, – заявила Джилл Байден у розмові з журналістами.

Через пандемії протягом останнього року спілкування дружини президента з учнями відбувалося лише через комп’ютер, проте недавно вона очно провела урок в муніципальному коледжі Північної Вірджинії, де викладає англійську мову з 2009 року – з тих пір, як Джо Байден зайняв пост віце-президента США.

Протягом усієї виборчої кампанії 2020 року Джилл Байден не припиняла своєї роботи, перейшовши на дистанційний формат після початку пандемії.

– Викладання – це не тільки те, що я роблю. Це те, ким я є. – вважає вона.

Деякі ЗМІ поспішили повідомити, що Джилл Байден вписала своє ім’я в історію Білого дому як перша працююча дружина президента. Але це не зовсім так.

Наприклад, Сара Полк виконувала обов’язки секретаря свого чоловіка, президента США Джеймса Полка, правда, їй не платили за це зарплату. А ось Іда Маккінлі гроші за свою роботу отримувала, і поки її чоловік, Вільям Маккінлі керував державою, вона працювала касиром в банку.

Решта дружини американських президентів під час проживання в Білому домі не працювали, вважаючи за краще роль домогосподарок і підтримуючи своїх високопоставлених мужів, а також заняття громадською та благодійною діяльністю.
Підписуйтесь на наш Telegram і Viber, там сама оперативна інформація.

Поділитись