“Передав форму через балкон”: міліціонери Білорусі прокоментували своє звільнення

“Передав форму через балкон”: міліціонери Білорусі прокоментували своє звільнення

Колеги білоруських правоохоронців, які підтримали протестувальників і звільнилися з органів, в основному відносяться до їх рішення з розумінням, хоча деяким екс-міліціонерам довелося покинути країну. Про це розповіли опитані РБК колишні співробітники міліції.

Колишній дільничний інспектор ОВД адміністрації Радянського району Гомеля повідомив, що після того, як по Telegram-каналах розійшлося його відео з підтримкою протестуючих, додому до міліціонера приїхало начальство. «Коли я записував відео, я ще був чинним співробітником. <…> Через деякий час до мене приїхали мої колишні начальники. <…> Я розумів, що мене хотіли заарештувати, але вони говорили, що хочуть забрати посвідчення і форму. Я їм сказав, що все через балкон, і ось через балкон на дев’ятому поверсі все це передав. А потім вони поїхали», – уточнив він.

Співрозмовник РБК зазначив, що покинув Білорусm. «По секрету сказав один мій товариш, що мої колишні колеги хотіли мене відловити і побити, на це є доказ – листування із загального чату співробітників», – пояснив екс-дільничний.

За його словами, переважна більшість співробітників місцевого районного відділення підтримує чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка. «Таких, як я, мало, але вони є, і ось один мій колега вже два дні проводить консультації, як я це зробив. Як я розумію, у нього такі ж плани», – додав білорус.

Решта співрозмовники РБК зіткнулися з іншим ставленням в колективі. Артем Нікулін, який працював старшим оперуповноваженим УБЕЗ УВС гродненського облвиконкому, розповів, що колеги відреагували на рішення звільнитися по-різному, але «в цілому з розумінням». «Ніяких проблем мені не створювалося, і я звільнений за згодою сторін. Все штатно і без погроз», – оцінив він.

Поділитись