Пентагон пообіцяв «пильно стежити» за військами РФ

Пентагон пообіцяв «пильно стежити» за військами РФ

Пентагон уважно стежить за ситуацією на кордоні Росії з Україною, повідомив прес-секретар американського відомства Джон Кірбі.


За його словами, у Вашингтоні «бачать, що деякі російські війська йдуть від кордону з Україною», але оцінювати ситуацію «ще дуже рано».

Пентагон заявив, що «буде пильно стежити за цим». У свою чергу, в Держдепі заявили, що США «продовжують підтримувати мінські угоди в якості основи дипломатичного врегулювання» в Донбасі. США мають намір «використовувати всі можливості для участі в дипломатичних зусиллях». При цьому Держдеп заявив, що Москва повинна відмовитися від своєї нібито «безкомпромісної» позиції. США відзначили, що підтверджують підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

У четвер міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав до 1 травня повернути в місця постійної дислокації війська, які були задіяні в ході навчань на півдні країни. У п’ятницю Міноборони повідомило, що російські війська, задіяні у раптовій перевірці на півдні і заході країни, почали повертатися в місця постійної дислокації, на бази повернулися понад 20 кораблів ЧФ.

Поділитись