Пекін звинуватив США в спробі стримати розвиток Китаю

Пекін звинуватив США в спробі стримати розвиток Китаю

Американський закон «Про автономію Гонконгу» потрібен США не для захисту демократії, Вашингтон хоче стримати розвиток Китаю, заявив заступник голови китайського МЗС Чжен Цзегуан.


Він зустрівся з послом США в Китаї Террі Бренстедом. Чжен Цзегуан заявив, що американський закон “стосується зовсім не демократії і свобод жителів Гонконгу”. Таким чином США зробили «марну спробу перешкодити і стримати розвиток Китаю».

«Ці плани ніколи не увінчаються успіхом», – наводять його слова ЗМІ.

Відзначається, що американці втручаються у внутрішні справи Китаю також з питань Тибету, Сіньцзяну, Південно-Китайського моря. Пекін у відповідь «продовжить приймати контрзаходи».

Чжен Цзегуан попередив США, що Китай дасть «рішучу відсіч будь-цькування і несправедливості», а плани США «перешкодити розвитку Китаю приречені на провал». Він закликав Вашингтон змінити курс, припинити наклеп і провокації.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп скасував економічні привілеї для Гонконгу і підписав указ про притягнення Китаю до відповідальності. МЗС Китаю заявив, що Пекін введе санкції у відповідь на прийняття в США закону «Про автономію Гонконгу».

Поділитись