Пашинян прокоментував полон вірменських військових Азербайджаном

Пашинян прокоментував полон вірменських військових Азербайджаном

Виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян вважає викраденням останній інцидент на кордоні з Азербайджаном.


Сьогодні на рубежі двох держав – в районі Гегаркунікськох області – азербайджанці взяли в полон шість вірменських військових. У Баку заявили, що вони намагалися перетнути кордон, в Єревані стверджують, що затримані виконували інженерні роботи на своїй території. Азербайджан назвав інцидент провокаційним терористичним актом, Вірменія розцінила подію як навмисне загострення.

“Інцидент стався на нашій території, перед військовими була поставлена ​​задача обладнання кордону. Вони проводили мінування території, розміщуючи попереджувальні знаки … Обставини полону повинні бути ще встановлені, але це, по суті, не полон, а викрадення військовослужбовців з нашої території”, – заявив Пашинян на засіданні уряду.

Також він сказав, що необхідно використовувати всі можливості для стабілізації обстановки на кордоні.
“Це (інциденти на кордоні) грубе порушення міжнародного права (з боку Азербайджану), і Вірменія повинна використовувати всі, в тому числі міжнародні, важелі для врегулювання ситуації”, – зазначив Пашинян.

Дванадцятого травня Міноборони Вірменії повідомило, що азербайджанські збройні сили спробували провести роботи “щодо уточнення меж” на іншому прикордонній ділянці – в районі Сюнікській області, деталі при цьому не наводилися. Єреван звернувся в ОДКБ за консультаціями, закликавши вжити заходів для усунення “загрози безпеки і територіальної цілісності” країни.

Поділитись