Парламент Туреччини готує резолюцію про відправку турецької армії в Карабах

Парламент Туреччини готує резолюцію про відправку турецької армії в Карабах

Парламент Туреччини розпочав підготовку резолюції, що дає законну підставу Анкарі відправити підрозділи турецьких збройних сил в Нагорний Карабах в рамках меморандуму про створення спільного російсько-турецького центру по контролю за перемир’ям між Вірменією і Азербайджаном.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган також готується до підписання даної резолюції, в якій будуть викладені відомості про місце дислокації армії Туреччини в Нагірному Карабасі і про те, як вона буде діяти. Про це повідомляє турецьке агентство Sabah.

Планується, що дана резолюція буде представлена ​​парламенту на цьому тижні, а на наступному тижні вона буде винесена на розгляд на пленарному засіданні.

«Парламент Туреччини уповноважений вирішувати відправку турецьких збройних сил в зарубіжні країни або присутність іноземних збройних сил в Туреччині в разі, якщо це не суперечить міжнародному праву. Ми прогнозуємо, що це питання буде розглянуто парламентом і вирішене найближчим часом. Ми уважно стежимо за розвитком подій», – заявив на прес-конференції представник правлячої Партії справедливості і розвитку Туреччини.

Нагадаємо, Міноборони Росії 11 листопада повідомило, що за підсумками переговорів Росії і Туреччини було підписано меморандум про створення спільного російсько-турецького центру по контролю за припиненням вогню в Нагірному Карабасі. Він буде розташовуватися на території Азербайджану.

Поділитись