Парламент Лівії проголосував за розрив відносин з Туреччиною

Парламент Лівії проголосував за розрив відносин з Туреччиною

Палата представників (обраний парламент) Лівії, що базується на сході країни, одноголосно проголосувала за розрив відносин з Туреччиною. Про це повідомив телеканал Sky News Arabia.

Парламент також підтримав ідею наділити Генеральний штаб Збройних сил повноваженнями по блокуванню тих аеропортів, портів і пропускних пунктів, які знаходяться під контролем ополчення.

Раніше депутати також проголосували за скасування угоди про військове співробітництво між Урядом національної згоди Фаїза Сараджа і Туреччиною.

Відповідно до рішення парламенту, підписаний в кінці листопада 2019 року Сараджу і президентом Туреччини Тайіпом Ердоганом меморандум про військову співпрацю з Туреччиною заборонено публікувати в офіційній пресі. Крім того, депутати мають намір звернутися до Генеральної прокуратури країни із запитом про притягнення глави Уряду національної згоди до суду за держзраду. Парламент має намір також направити запит в РБ ООН з вимогою провести екстрене засідання з питання ймовірного вторгнення Туреччини до Лівії.

В даний час в Лівії паралельно існують два органи виконавчої влади: міжнародно визнаний Уряд національної згоди Сараджа і тимчасовий кабінет Абдалли Абдуррахмана ат-Тані, який діє на сході країни спільно з парламентом і підтримуваний Лівійської національної армією фельдмаршала Халіфи Хафтара.

Поділитись