ПАР продала мільйон своїх доз вакцини AstraZeneca

ПАР продала мільйон своїх доз вакцини AstraZeneca

Південна Африка продала мільйон своїх доз вакцин AstraZeneca, які будуть поширені в чотирнадцяти африканських країнах, повідомляє AFP з посиланням на заяву міністра охорони здоров’я.

Африканська країна, офіційно найбільш постраждала від пандемії, відклала до середини лютого свою кампанію імунізації проти COVID-19, спочатку заплановану з AstraZeneca, після того, як ефективність цієї вакцини була поставлена ​​під сумнів проти місцевого варіанту вірусу.

Перші вакцини з Південної Африки будуть доставлені в дев’ять африканських країн, а потім ще в п’ять.

Південна Африка повинна була почати імунізацію свого 59-мільйонного населення на початку лютого цими вакцинами, зробленими Індійським інститутом сироваток, які з великою помпою були зустрінуті президентом Сирілом Рамафосой на злітній смузі.

Дослідження Університету Вітватерсранда в Йоганнесбурзі показало «обмежену» ефективність британської вакцини проти нового південноафриканського варіанту під назвою 501Y.V2 і змусило уряд призупинити свою кампанію.

У Південній Африці зареєстровано понад 1,5 мільйона випадків захворювання і вже понад 52 000 випадків смерті. Але кількість нових випадків захворювання значно скоротилося, до приблизно тисячі в день останнім часом, і в кінці лютого президент оголосив, що друга хвиля вже пройшла.

У країні, яка замовила вакцини Johnson & Johnson і Pfizer і націлена на імунізацію двох третин свого населення, на сьогоднішній день вакциновано лише 183 000 чоловік.

Поділитись