ПАР хоче повернути близько мільйона доз вакцини AstraZeneca

ПАР хоче повернути близько мільйона доз вакцини AstraZeneca

Влада Південно-Африканської Республіки звернулися до постачальника вакцин від коронавірусу в країну з проханням повернути партію з мільйона доз препарату AstraZeneca і замінити їх на іншу вакцину.

Відповідне прохання було спрямовано в Інститут сироватки Індії, який відповідає за постачання вакцин від COVID-19 в країни з низьким і середнім рівнем доходу і який на початку лютого передав в ПАР партію препарату виробництва AstraZeneca і Оксфордського інституту.

Причиною для «відкликання» препаратів стали висновки вчених про те, що даний препарат слабо захищає людей від штаму коронавируса, поширеного в Південно-Африканській Республіці.

Раніше влада ПАР оголошували, що зупиняють програму з вакцинації населення препаратом AstraZeneca і планують замінити його на вакцину від Johnson & Johnson.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я визнали низьку ефективність ряду вакцин проти окремих штамів коронавируса. При цьому проблеми з ефективністю запобігання зараження коронавірусом спостерігаються у вакцин компаній Novavax і Johnson & Johnson.

Поділитись