Палестинці та ізраїльські поселенці побилися в східному Єрусалимі

Палестинці та ізраїльські поселенці побилися в східному Єрусалимі

Палестинці та ізраїльські поселенці побилися в Східному Єрусалимі. Заарештовано щонайменше семеро людей.

Бійка сталася в Шейх-Джарре, де десятки палестинців перебувають під загрозою виселення після довгої юридичної боротьби з єврейськими поселенцями, які намагаються придбати власність в районі, який знаходиться на північ від Старого міста Єрусалима.

Пропалестинські протестувальники зібралися на нічний іфтар – трапезу, що проводиться після закінчення денного посту в священний для мусульман місяць Рамадан.

На протилежному боці вулиці розташувалися палестинці, до яких приєднався Ітамар Бен-Гвір, лідер ультраправої партії з корінням в жорстокій антиарабської екстремістського угрупування.

Пізніше в Інтернеті з’явилося відео, на якому люди з обох сторін кидають один в одного каміння і стільці, а потім йдуть врукопашну. У конфлікт втрутилася ізраїльська поліція.

“Поліція і прикордонна поліція прибули на місце бійки для запобігання непорозумінь між сторонами, – йдеться в заяві поліції. – На даному етапі все під контролем. Сім чоловік були арештовані за порушення громадського порядку і напад на поліцію».

Поділитись