Палестина розірвала всі відносини з Ізраїлем і США через “угоду століття”

Палестина розірвала всі відносини з Ізраїлем і США через “угоду століття”

Палестина розриває всі відносини зі США та Ізраїлем на тлі оголошеної американським лідером Дональдом Трампом «угоди століття».

Про це заявив глава Палестини Махмуд Аббас. За його словами, обидві сторони повідомлені про таке рішення. Аббас зазначив, що Палестина не співпрацюватиме з США та Ізраїлем в тому числі в сфері безпеки.

Палестинський лідер в ході засідання Ліги арабських держав у Каїрі, присвяченому реакції країн регіону на угоду, також додав, що попереджав Вашингтон про плани зробити Палестину демілітаризованою державою. “Я віддам перевагу побудові лікарні, аніж купити танк”, – сказав він.

Раніше Аббас заявляв про плани виступити на засіданні Радбезу ООН з приводу «угоди століття». Аббас також має намір скористатися візитом в ООН в Нью-Йорку. Він хоче донести до міжнародної спільноти позицію Палестини, налаштованої проти «нападу на національні права палестинського народу з боку адміністрації Трампа».

В рамках «угоди століття» Трамп запропонував визнати Ізраїль і Палестину двома окремими державами. Згідно з картою, яку показав американський президент, Єрусалим повинен залишитися ізраїльською столицею, а Східний Єрусалим – палестинською.

На пропозицію Трампа Аббас відповів, що «Єрусалим не продається», і назвав угоду змовою. Він підкреслив, що жителі Палестини прихильні державі зі столицею в Єрусалимі.

Поділитись