Олена Зеленська ініціює приєднання України до “Партнерства Біарріц”

Олена Зеленська ініціює приєднання України до “Партнерства Біарріц”

Перша леді України, дружина президента  Олена Зеленська  виступила на Українському жіночому конгресі, який є публічною платформою з формування гендерної політики в країні. Про це вона написала в Інстаграм.

Вона написала, що їй пощастило працювати в чоловічому колективі впродовж усього життя, але ніколи не відчувати на собі теми нерівності. 

“В Україні є позитивні гендерні зрушення. Жінок в українській політиці стає помітно більше, а пріоритет гендерної рівності визнано на урядовому рівні. Нам офіційно дозволено мати низку професій, зокрема у сфері безпеки та оборони, які донедавна були під забороною. Запрацювало національне законодавство з протидії домашньому насильству.
Вагомі результати, яких все ж недостатньо. Наступний крок – приєднання України до «Партнерства Біарріц», яке започатковане лідерами країн Групи семи та дасть змогу мобілізувати й об’єднати наші зусилля довкола ідей рівних можливостей. Попереду ще багато роботи щодо посилення протидії насильству, забезпечення доступу до інклюзивної та якісної охорони здоров’я й освіти, розширення економічних можливостей жінок і забезпечення їхньої повноцінної участі у політичному та громадському житті.
Тож разом із командою працюватимемо над дотриманням і втіленням положень «Партнерства Біарріц» в Україні. Адже ми всі варті поваги”, – написала Олена Зеленська.

 

Поділитись