Ватажок самопроголошеної ДНР наполягає на публікації Києвом точного тексту паризького комюніке на всіх мовах

Ватажок самопроголошеної ДНР наполягає на публікації Києвом точного тексту паризького комюніке на всіх мовах

Так званий глава Донецької народної республіки Денис Пушилін вдруге за день звернувся до офісу президента України з вимогою опублікувати точний текст підсумкового документа “нормандського саміту”, що відбувся в Парижі 9 грудня.

“Сьогодні ми в черговий раз переконалися, що представники Києва знову спробували піти від відповідальності, – заявив він. – Будучи викритим у фальсифікації комюніке “нормандської четвірки”, Зеленський прийняв наші вимоги і все ж повернув текст, опублікований на сайті офісу президента, вже узгоджений. Але він зробив це тільки в україномовній та російськомовній версіях сайту. Що ж стосується англомовної версії, то там до сих пір міститься саме сфальсифікований текст в надії, що ніхто не помітить? Або знову через бардак? “

“Можна було б прийняти це за неуважність слуг офісу президента, – зазначає Пушилін, – але комюніке для чотирьох держав узгоджувалося саме англійською мовою, дана фальсифікація є неприпустимою! Можу запропонувати їм ознайомитися з комюніке англійською мовою, опублікованому на сайті Єлисейського палацу”.

“Тому ще раз пояснюємо Києву, що поки на всіх версіях офіційного сайту українського президента не з’явиться узгоджений лідерами правильний текст, ми не будемо виконувати рішень саміту. Спочатку українська влада повинна усунути всі наслідки свого шахрайства”, – підкреслив ватажок ДНР.

Раніше він вже заявляв про те, що “на сайті президента України оприлюднено навмисно спотворений текст комюніке саміту “нормандської четвірки”. Він нагадав, що “сторони домовилися, що будуть обговорювати всі правові аспекти особливого статусу”,”так і написано в підсумковому документі”.” Українці, – продовжував Пушилін, – опублікували слова “всі правові аспекти Закону про особливий статус”. Вони тим самим звужують поняття особливого статусу до одного закону. А це повинен бути цілий комплекс законів і угод. У тому числі і поправки до конституції. Саме на таких умовах була підписана “формула Штайнмайєра”.

Поділитись