ОБСЄ вимагає у ТКГ по Донбасу виконувати завдання “четвірки”

ОБСЄ вимагає у ТКГ по Донбасу виконувати завдання “четвірки”

Контактна група по врегулюванню ситуації на сході України повинна “більш цілеспрямовано” виконувати доручення, дані їй рік тому учасниками саміту лідерів “нормандської четвірки” (Німеччина, Росія, Україна, Франція), і в 2021 році групі необхідно продемонструвати конструктивний підхід.

З такою заявою в четвер виступила спецпредставник чинного голови ОБСЄ в Україні та в контактній групі Хайді Грау за результатами минулого напередодні в онлайн-форматі останнього в цьому році засідання групи.

“Відбулася остання в цьому році чергова зустріч тристоронньої контактної групи. Нагадаю, що рік тому, в грудні, відбувся саміт” нормандської четвірки “в Парижі. Це служить закликом до більш цілеспрямованим діям щодо виконання доручень, даних ТКГ лідерами “нормандського формату”, – йдеться в заяві посла.

Грау висловила надію, що в 2021 році учасники переговорів проявлять “взаєморозуміння, конструктивний підхід і політичну волю”, націлену на мирне врегулювання конфлікту на сході України. Напередодні новорічних і різдвяних свят представниця ОБСЄ закликала сторони до дотримання стійкого режиму припинення вогню.

Поділитись