Новий більш заразний штам коронавірусу виявлений вже в Італії

Новий більш заразний штам коронавірусу виявлений вже в Італії

Список країн, де виявили нову мутацію коронавірусу, все поповнюється.

У той же час країни ЄС припиняють повідомлення з Великобританією, де він з’явився, пише DW.

Новий штам, поширення якого з Великобританії побоюються влади багатьох країн Євросоюзу, був виявлений в Італії. Про це повідомило міністерство охорони здоров’я цієї країни. Штам був виявлений в одному з римських військових госпіталів у пацієнта, який недавно прибув з Великобританії.

Експерти пов’язують з цією новою мутацією коронавируса останню спалах захворювання на півдні Великобританії. Британський прем’єр Борис Джонсон заявив, що вона до 70 відсотків більше заразна, ніж відомий до цього штам. У Лондоні і на південному сході Англії через появу цієї мутації в неділю введений більш жорсткий локдаун і скасовані різдвяні послаблення. Крім Великобританії та Італії цей штам був також виявлений в Данії, Нідерландах та Австралії.

Європейські країни з понеділка припиняють авіасполучення з Великобританією. Про відповідне рішення в неділю повідомила влада Німеччини, Нідерландів, Швейцарії, Чехії, Болгарії, Латвії. Оскільки Франція закрила свої кордони для в’їзду з Великобританії, британська влада була змушена закрити на виїзд порт в Дуврі і тунель під протокою Ла-Манш, що сполучає британські острови з європейським континентом.

Поділитись