Нота у справі Навального: Росія дала Німеччині 10 днів

Нота у справі Навального: Росія дала Німеччині 10 днів

Російські представники Росії при Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) зажадали від німецьких колег протягом найближчих 10 днів передати всі дані у справі про отруєння Олексія Навального, повідомляє Interfax.

У своїй вимозі росіяни спираються на Конвенцію про заборону хімічної зброї (КЗХЗ). Відповідна нота за підписом постійного представника РФ при ОЗХЗ Олександра Шульгіна була направлена ​​в німецьке постпредство 23 вересня.

У документі говориться, що Росія вимагає передати відомості, наявні в розпорядженні німецьких фахівців, які стосуються справи Навального: результати аналізів, біоматеріали і т.д. При цьому в ноті наголошується, що відповідно до пункту 2 статті 9 КЗХЗ зробити це слід протягом найближчих 10 днів.

Шульгін також зазначив, що в залежності від відповіді Німеччині буде прийнято рішення про подальші дії Росії в частині встановлення справжніх причин події з блогером.

Раніше німецька влада відмовилася передавати росіянам інформацію про лабораторні дослідження проб, які підтверджують версію з отруєнням Олексія Навального. При цьому дані Німеччина вже передала в ОЗХЗ. Направляти відомості безпосередньо в Москву співробітники німецького Міноборони відмовилися, оскільки, за їхніми словами, Росія є членом вищезгаданої організації та має доступ до інформації.

Поділитись