Навальний відповів на публікації про «версію Путіна» про отруєння

Навальний відповів на публікації про «версію Путіна» про отруєння

Французька газета Le Monde опублікувала подробиці розмови Володимира Путіна і Еммануеля Макрона.

Видання не уточнило джерело, але повідомило, що президент Росії висунув версію самоотруєння Навального.

Російський опозиціонер Олексій Навальний відреагував в Instagram на публікацію французької газети Le Monde про телефонну розмову президента Володимира Путіна зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном, в якій він припустив, що Навальний міг сам з невідомих причин прийняти отруту з групи «Новачок».

«Хороша версія. Вважаю, що заслуговує найпильнішого вивчення. Зварив на кухні «Новачок», – написав політик.

«Померти в омської лікарні і опинитися в омському морзі, де встановили б причину смерті «пожив досить», – ось кінцева мета мого хитрого плану. Але Путін мене переграв. Його просто так не проведеш», – додав Навальний.

Le Monde, що не вказуючи джерело інформації, повідомила про зміст телефонної розмови двох президентів, яка відбулася 14 вересня. «За нашими відомостями, відбувся справжній діалог глухих», – писала газета і відзначала, що офіційні повідомлення про цю розмову лише частково відображають її зміст.

За версією газети, Макрон «недвозначно дав зрозуміти», що «Новачок» не може використовуватися приватною організацією, а тому необхідні офіційні пояснення. Володимир Путін у відповідь на це «з презирством відгукнувся про Навального, вважаючи його простим хуліганом в Інтернеті, який нібито і в минулому симулював нездужання». Далі Путін припустив, що Навальний міг сам з невстановленої причини випити отруту.

Поділитись