Nord Stream 2 AG розповіла про реакцію партнерів на загрозу санкцій США

Nord Stream 2 AG розповіла про реакцію партнерів на загрозу санкцій США

Оператору “Північного потоку – 2” – компанії Nord Stream 2 AG – відомо про повідомлення щодо нових санкцій США щодо проекту, партнери зберігають зацікавленість в його завершенні, заявили в компанії.


Представник Мінекономіки ФРН у вівторок повідомив, що посольство США в Берліні поінформувало уряд Німеччини про плани по введенню санкцій. У понеділок газета Handelsblatt писала, що США планують у вівторок ввести санкції у відношенні російського трубоукладача “Фортуна”, який бере участь в будівництві “Північного потоку – 2”, і компанії “КВТ-Рус”, якій належить судно.

“Нам відомо про повідомлення ЗМІ з приводу санкційних дій, що вживаються США проти компаній, що беруть участь в проекті” Північний потік – 2 “. Ми не коментуємо потенційні наслідки подібних дій”, – повідомили в компанії.

“Nord Stream 2, як і компанії, що підтримують проект, зберігають глибоку зацікавленість в його завершенні і вважають, що введення газопроводу в експлуатацію відповідає інтересам європейських споживачів і сприяє підтримці енергетичної безпеки та економічної конкурентоспроможності Європи”, – заявили в операторі.

Поділитись