Німеччина зробила заяву у справі MH17

Німеччина зробила заяву у справі MH17

У Німеччині вважають серйозними останні заяви Спільної слідчої групи з розслідування катастрофи «Боїнга» над Донбасом в 2014 році.

Про це заявила на брифінгу 15 листопада представник МЗС країни Марія Адебар. За її словами, внесок ССГ дозволяє з’ясувати причини катастрофи літака.

«Ми єдині в думці з урядом Нідерландів і урядами інших країн в тому, що має бути проведено розслідування проти осіб, відповідальних за цей злочин, вони повинні бути притягнуті до відповідальності, – підкреслила Адебар. Берлін також закликав Москву активно співпрацювати в розслідуванні.

14 листопада Спільна слідча група звернулася до свідків, які мають у своєму розпорядженні будь-які дані про катастрофу «Боїнга». Слідство хоче з’ясувати, чи був зв’язок між самопроголошеною Донецької Народною Республікою (ДНР) і високопоставленими російськими чиновниками. Крім того, опубліковані розшифровки телефонних розмов, в яких згадуються міністр оборони Сергій Шойгу, директор ФСБ Олександр Бортніков і помічник президента Росії Владислав Сурков.

У МЗС Росії заявили, що Москва завжди готова сприяти в пошуках правди.

Поділитись