Німеччина розкрила план Заходу по витісненню Росії з ринку газу

Німеччина розкрила план Заходу по витісненню Росії з ринку газу

Глава німецько-російської групи в німецькому бундестазі, депутат від партії “Альтернатива для Німеччини” Роббі Шлунд заявив, що рішення по газопроводу Opal, прийняте судом Євросоюзу, носить політичний характер і прийнято з метою частково витіснити Росію з ринку природного газу.

“Є намір, штучно скорочуючи обсяги транзиту, підвищити ціну на російський газ, щоб зробити американський скраплений газ більш конкурентоспроможними”, – наводить РІА Новини його слова.

Раніше суд ЄС анулював рішення Єврокомісії, згідно з яким “Газпром” мав право використовувати всі потужності трубопроводу OPAL. Суд визнав рішення таким, що порушує принцип енергетичної солідарності. Тепер «Газпром» повинен скоротити транспортування газу по Opal до половини транзитної потужності газопроводу.

«З моменту винесення судового рішення «Газпрому» не дозволяється транспортування газу за допомогою порушених рішенням заброньованих потужностей. За оцінкою Федерального мережевого агентства, у “Газпрома” є альтернативні транспортні маршрути і пункти доставки для того, щоб виконати свої зобов’язання по відношенню до Європейського союзу», — йдеться в заяві. У разі порушення компаніями рішення, винесеного судом, Федеральне агентство може накласти штрафи.

Поділитись