Німеччина пояснила помилку в доповіді по Навальному

Німеччина пояснила помилку в доповіді по Навальному

Постпред Німеччини при ОЗХЗ визнав наявність помилки в доповіді щодо ситуації з Навальним, заявив російський представник при організації Олександр Шульгін.

“Ми і деякі інші делегації звернули увагу на цю дивину в доповіді. 6 червня в ході засідання керівного органу організації її виконавчого ради ми зажадали від технічного секретаріату пояснення з цього приводу”, – розповів він в ефірі телеканалу.

За його словами, після цього постпред Німеччини при ОЗХЗ визнала, що “мала місце технічна помилка, картала себе за те, що вчасно не побачила цю помилку, запевнила, що обов’язково направить листа до техсекретаріату, щоб були внесені певні корективи”.

Нагадаємо, що в річному звіті організації за 2020 рік було зазначено, що 20 серпня на вимогу Німеччини секретаріат ОЗХЗ направив групу виконати візит технічної допомоги в зв’язку з підозрою отруєння громадянина РФ. Тим часом, 20 серпня, зазначив парламентарій, Навальний ще був в Росії.

Як припустив голова комісії Держдуми з розслідування фактів втручання у внутрішні справи Росії Василь Піскарьов, нестикування приводять до висновків про підробку, який привів до звинувачень на адресу Росії. За його словами, МЗС підтримав ініціативу депутатів направити звернення від імені комісії керівництву Бундестагу (його голові Вольфгангу Шойбле), а також керівництву ОЗХЗ з тим, щоб провести розслідування по нововиявленими обставинами.

“У нас є серйозний аргумент, серйозний факт, який підтверджує, що мала місце інсценування самого цього отруєння”, – підкреслив Піскарьов.

Поділитись