Німеччина пообіцяла покарання Росії через Навального

Німеччина пообіцяла покарання Росії через Навального

Глава МЗС Німеччини Хайко Маас пообіцяв на сесії Генасамблеї ООН, що інцидент з Олексієм Навальним не залишиться без наслідків.


Дипломат зазначив, що це не перший раз, коли західні країни стикаються з порушенням правила про невикористання хімічної зброї.

«Порушення цього правила – як ми і наші партнери змогли засвідчити при отруєнні Олексія Навального – проблема для всього міжнародного співтовариства. (…) Такий випадок не може залишитися без наслідків», – сказав Маас.

Відзначається, що Євросоюз залишає за собою право на санкції.

Навальному стало погано 20 серпня у час перельоту з Томська в Москву. У перші два дні йому надавали допомогу лікарі омської лікарні. Вони ж ввели його у штучну кому. 22 серпня пацієнта відправили в клініку в Берліні.

2 вересня в уряді ФРН заявили, що військові токсикологи виявили в організмі Навального сліди речовини з групи «Новачок», і закликали російський уряд відреагувати на ці відомості. Російські медики відзначали, що не виявили ніяких отрут. У вересні Навальний був виведений з коми і виписаний. Реабілітація займе кілька тижнів, після чого він планує повернутися в Росію.

Поділитись