Німеччина назвала правильним завершення будівництва “Північного потоку-2”

Німеччина назвала правильним завершення будівництва “Північного потоку-2”

Уряд Німеччини вважає правильним завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2» і працює за цим напрямком.

Про це повідомила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

«Ми думаємо, що завершити проект – правильно, і в цьому дусі ми працюємо», – заявила Меркель, зазначивши, що в Німеччині проект продовжують вважати економічним, а не політичним.

Канцлер також підкреслила, що екстериторіальні санкції, які загрожують ввести США, «не відповідають розумінню [питань] права», що існує в Німеччині.

Раніше колишній канцлер ФРН Герхард Шредер охарактеризував санкції проти «Північного потоку-2» як напад на європейську економіку. За його словами, санкції США спрямовані на навмисний розрив трансатлантичного партнерства, а також є посяганням на суверенітет ЄС і енергетичну безпеку Європи.

До цього урядові джерела в ФРН повідомляли, що Німеччина підготує відповідні заходи на випадок, якщо США введе нові санкції проти газопроводу «Північний потік-2».

США в кінці 2019 року введено санкції проти проекту газопроводу «Північний потік-2» з Росії та Німеччини. Вони торкнулися компаній, які беруть участь в будівництві, і привели до того, що роботу з прокладання труб змушена була припинити швейцарська Allseas. Оскільки у Росії є тільки один трубоукладач, який може завершити будівництво (судно «Академік Черський»), здачу проекту перенесли як мінімум на рік.

На початку червня американське сенатори-республіканці заявили, що газопровід загрожує національній безпеці США, і внесли в сенат пропозицію про розширення санкцій. Законодавці хочуть поширити обмеження на компанії, що займаються страхуванням кораблів-трубоукладачів. Без страховки «Академік Черський», який в даний час знаходиться в німецькому порту, не зможе приступити до робіт.

Поділитись