Німці звинуватили Навального в зловживанні гостинністю

Німці звинуватили Навального в зловживанні гостинністю

Німецька газета Süddeutsche Zeitung опублікувала листи читачів, у яких ті висловили невдоволення поведінкою і висловлюваннями блогера Олексія Навального.


Вольфганг Хайнц звинуватив росіянина в зловживанні правом гостя. Хайнц звернув увагу на образу на адресу екс-канцлера Герхарда Шредера, яке прозвучало з вуст знаходиться в Німеччині Навального.

“Будучи гостем нашої країни, він, на мій погляд, не має права втручатися в нашу внутрішню політику”, – пише читач у своєму зверненні. Крім того, Хайнц засудив блогера за націоналістичні і ксенофобські заяви.

За Шредера заступився і Петер Фендт. Він назвав екс-канцлера одним з кращих лідерів Німеччини. Читач нагадав, що Шредер оживив економіку країни і захищав її інтереси.

“І насправді Німеччина повинна бути максимально зацікавлена ​​в хороших відносинах з Росією, а також з її президентом Володимиром Путіним”, – написав Фендт.

Вольфрам Зальцер з Нойштадта-Кобурга в своєму листі закликав не наслідувати Навальному. Німець звернув увагу на критику блогера на адресу Росії, виступи проти реалізації “Північного потоку – 2” і заяви на адресу Путіна і Шредера.
Зальцера обурило, що нинішній німецький уряд “заглядає в рот” до Навального. За його словами, росіянин “виправдовує неприкриту ксенофобію”.

Зокрема Зальцер згадав заяву блогера про те, що нібито кожна друга тяжкий злочин в Москві здійснюють мігранти, а також про його участь в “російській марші”, організованому націоналістами.

“І якщо в Росії він з гордістю говорить про подібну діяльність, на Заході він в той же самий час вважає за краще мовчати про це”, – написав Зальцер.

Поділитись