New York Times: Трамп розглядав можливість продажу Пуерто-Ріко після урагану “Марія”

New York Times: Трамп розглядав можливість продажу Пуерто-Ріко після урагану “Марія”

Президент США Дональд Трамп уточнював у своїх помічників, чи може він продати Пуерто-Ріко.

Це залежна від Америки країна, яка має своє самоврядування, але верховна влада при цьому контролюється Конгресом США. У Пуерто-Ріко діє Конституція США. Пуерто-Ріко називають “невизнаний штат США”.

У вересні 2017 року на Пуерто-Ріко обрушився потужний тропічний ураган “Марія”, вулиці і будинки затопило, деякі будівлі було зруйновано, відключилася електрика, обрушилася система зв’язку. Загинули близько 3000 чоловік.

Трамп, який до свого президентства був підприємцем, зберіг колишні принципи навіть, потрапивши в Білий дім. Він розглядав можливість продати Пуерто-Ріко, щоб не витрачатися на відновлення.

“Ви знаєте, що початкові ідеї президента були скоріше бізнесменом”, – згадує Елейн Дьюк, яка виконувала обов’язки виконуючого обов’язки секретаря DHS в інтерв’ю The New York Times. – “Чи можемо ми передати електрику на аутсорсинг? Чи можемо ми продати острів? Ви знаєте, що це актив?”

Про цю ідею він говорив тільки один раз. Але тим не менш, не поспішав вкладати у відновлення Пуерто-Ріко. Як повідомляв CNN джерело з Білого Дому, Трамп заборонив виділяти додаткові гроші понад ті, що він доручив направити.

У 2019 президент США натякнув, що хотів би купити Гренландію.

Поділитись