Названі умови переговорів США і Німеччини по “Північному потоку – 2”

Названі умови переговорів США і Німеччини по “Північному потоку – 2”

Влада Німеччини і США поки не вели прямих переговорів по газопроводу “Північний потік – 2”, повідомила газета Handelsblatt з посиланням на заяву міністерства економіки ФРН.


Обговорення російського проекту почнуться після того, як президент США Джо Байден остаточно сформує склад адміністрації.

При цьому консультації у Вашингтоні вже почалися. За даними Handelsblatt, в діалозі брали участь представники держдепу, мінфіну, міністерства енергетики та інших відомств під керівництвом Ради національної безпеки провели консультації.

Раніше журнал Spiegel повідомив, що від Німеччини в таких дискусіях беруть участь люди з уряду, а також експерти з трансатлантичних відносин, серед яких екс-голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Зігмар Габріель.

Видання стверджує, що сторони обговорюють “стратегічний пакет” заходів, який би задовольнив Вашингтон. Серед них – будівництво терміналів СПГ в Німеччині, а також опція автоматичного припинення подачі газу по “Північному потоку – 2” при порушенні міжнародного права або прав людини з боку Росії.

Поділитись