Названа причина катастрофи літака SSJ-100 в аеропорту Шереметьєво

Названа причина катастрофи літака SSJ-100 в аеропорту Шереметьєво

“Аерофлот” назвав тренажер причиною аварійної посадки літака SSJ-100 в аеропорту Шереметьєво.

Про це в середу повідомляють “Ведомости” з посиланням на копію протоколу листопадового наради в Ространснагляду.
Представник “Аерофлоту” на нараді, присвяченій проблемам експлуатації SSJ-100, заявив, що поведінка тренажера для пілотів Sukhoi SuperJet 100 в режимі ручного пілотування відрізняється від управління літаком в реальних умовах. За його словами, з цієї причини для екіпажу рейсу SU1492 Москва – Мурманськ умови аварійної посадки в Шереметьєво виявилися несподіваними.

Ространснадзор за підсумками наради виступив з рекомендацією про проведення додаткових демонстраційних польотів на літаку і тренажері “Аерофлоту” спільно з льотчиками-випробувачами профільного інституту – ДержНДІ цивільної авіації.
Восени 2019 року тренажер SSJ-100, встановлений в Шереметьєво, тестували експерти Росавіації, МАК і Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA). “В обох режимах роботи (ручне пілотування і пілотування за допомогою автоматики – динаміка польоту літака добре відтворено на тренажері”, – випливає з протоколу листопадового наради в Ространснагляду. “Ведомости” направили офіційний запит в “Аерофлот”.

Представники компаній “Іраеро”, “Северстали” і Red Wings, також експлуатують SSJ-100, повідомили виданню, що скарг по роботі тренажерів у компаній і їх екіпажів немає. “На тренажері політ в режимі direct mode є обов’язковим елементом для виконання програми тренування”, – заявили в “Іраеро”. У Red Wings пояснили, що в федеральних авіаційних правилах немає вимоги спеціально відпрацьовувати пілотування в direct modе.

“Перехід в direct mode не є аварійною ситуацією, це всього лише ускладнення умов польоту”, – додав представник компанії.

Поділитись