Навального заарештували на 30 діб

Навального заарештували на 30 діб

Суддя Хімкінського міського суду в ході виїзного засідання у відділі поліції в підмосковних Хімках затримала блогера Олексія Навального під варту на 30 діб.

“Олексій Навальний поміщений під варту на 30 діб, до 15 лютого 2021 року”, – написав його адвокат Вадим Кобзєв в своєму Twitter-акаунті.

Таким чином, Навальний чекатиме в СІЗО засідання, на якому вирішать, чи буде його умовний термін замінений на реальний. Воно заплановано на 29 січня в Симоновському суді Москви.

Напередодні Навального затримали в московському аеропорту Шереметьєво після повернення з Німеччини, де він проходив лікування після інциденту з передбачуваним отруєнням.

Після цього його, за даними захисту, відвезли у відділ поліції в Химки – найближчого до Шереметьєво великому місту. За даними ФСВП, він затриманий за багаторазові порушення випробувального терміну як умовно засуджений.

У Навального є дві умовні судимості. Перша, у справі “Кировлеса”, пов’язана з розтратою більше 16 мільйонів рублів; друга, у справі “Ів Роше”, – з розкраданням понад 30 мільйонів рублів. Винним він себе не визнає, вважаючи своє переслідування політично мотивованим.

Поділитись