Навального доставили в суд, де продовжиться розгляд його справи про наклеп

Навального доставили в суд, де продовжиться розгляд його справи про наклеп

Олексій Навальний доставлений до Бабушкінського суду на розгляд кримінальної справи про наклеп на ветерана Великої Вітчизняної війни Гната Артеменко.


Як передає кореспондент ТАРС, Навального привезли на автозаку з СІЗО “Матроська тиша”. Початок суду він чекатиме в конвойному приміщенні. Засідання розпочнеться о 10:00.

Біля суду посилено заходи безпеки на випадок можливих несанкціонованих акцій. Але прихильників Навального там зараз не спостерігається.

Навальний звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 128.1 КК РФ ( “Наклеп”). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді штрафу або громадських робіт. За версією слідства, 2 червня минулого року Навальний у своєму Telegram-каналі і на сторінці в Twitter розмістив відеоролик, в якому ветеран Великої Вітчизняної війни Гнат Артеменко висловлював свою позицію на підтримку змін до Конституції РФ. Під цим роликом Навальний написав коментарі, за версією звинувачення, “носять завідомо неправдивий характер, що порочать честь і гідність ветерана, що підривають його репутацію”. Провину він не визнає.

Поділитись