Найсмертоносніший російський підводний човен вийшов у море

Найсмертоносніший російський підводний човен вийшов у море

Головний стратегічний підводний човен модернізованого проекту 955А “Князь Володимир” вийшов в Біле море на контрольні випробування. Як пише “Військовий огляд”, потім субмарину передадуть Північному флоту Росії.

Точні терміни випробувань не встановлюються, але, за попередньою інформацією, це відбудеться в кінці травня цього року. На полігонах Північного флоту проведуть остаточну перевірку роботи всіх механізмів, приладів і пристроїв підводного човна.

Раніше повідомлялося, що на човні усунули всі недоліки, які були виявлені в ході грудневих випробувань. За планом, субмарина повинна була заступити на бойове чергування в минулому році, однак, як і в випадку з багатоцільовою “Казанню” проекту “Ясень-М”, з ракетоносцем виявилося не все гладко. До цього субмарину збиралися підготувати до 9 Травня, але втрутилася пандемія.

Точні характеристики “Борей-М” засекречені, проте відомо, що вона тихіша базової човна “Борей”, і крім того, відрізняється кращою маневровістю, здатністю утримання на глибині і вдосконаленою системою озброєння.

Американський журнал The National Interest називав “Борей-М” однією з найбільш смертоносних підводних човнів в світі через ракету “Булава” і малопомітність.

Поділитись