Найбільшу в історії партію кокаїну конфіскували в Великобританії

Найбільшу в історії партію кокаїну конфіскували в Великобританії

Британські правоохоронці знайшли 2,3 тонни кокаїну в партії бананів, ввезених з Колумбії.

Про це повідомляє телеканал Sky News.

Повідомляється, що наркотик конфіскували відразу після прибуття вантажу в Портсмутський міжнародний порт. Пізніше правоохоронці провели озброєний рейд на промисловому об’єкті на півночі Лондона, куди повинні були доставити палети з бананами. У справі про контрабанду наркотиків були арештовані десять чоловіків у віці від 21 до 56 років.

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю заявило, що вартість виявленого кокаїну може досягати 184 мільйонів фунтів стерлінгів. Це стало найбільшою в історії партією кокаїну, конфіскованої в Великобританії.

Раніше двоє британських наркоторговців спробували перевезти кокаїн через Північне море на гідроциклі і мало не загинули. На зворотній дорозі з Нідерландів у них скінчилося паливо. Коли невдалих злочинців виявили рятувальники, у одного з з них діагностували обмороження, а в іншого – виснаження. Їх доставили в лікарню Норфолка, проте рятувальників насторожило підозрілу поведінку чоловіків, і вони зв’язалися з поліцією. Зловмисники збрехали, що рибалили, але поліція провела обшук і виявила два кілограми кокаїну, карту Північного моря, спорядження для дайвінгу і розклад припливів.

Поділитись