«Нафтогаз» не вважає суперечки з “Газпромом” перепоною для нового контракту

«Нафтогаз» не вважає суперечки з “Газпромом” перепоною для нового контракту

Виконавчий директор «Нафтогазу України» Юрій Вітренко прокоментував переговори щодо укладення нового газового контракту.

«Наявність відкритих суперечок між “Газпромом” і “Нафтогазом”, а також відсутність між нами контракту на поставку газу з 2020 року є надуманими проблемами для укладення нового контракту на транзит газу”, – написав Вітренко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, новий контракт укладається не з «Нафтогазом», а з відокремленим від нього оператором газотранспортної системи, що є наслідком поділу компанії і відповідає пропозиції російської сторони «почати відносини з транзиту з чистого аркуша».

Проте він зазначив, що «початок з чистого аркуша паперу не означає, що старі листи паперу зникають», додавши, що старі позови повинні розглядатися судами.

Раніше повідомлялося, що український «Нафтогаз» планує стягнути $ 3 млрд з російського «Газпрому» до кінця 2020 року.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак, коментуючи позов «Нафтогазу» до «Газпрому» на $ 12 млрд, наголосив на необхідності повернутися «до теми врегулювання на базі “нульового” варіанту всіх питань, що стосуються судових суперечок».

Поділитись