Національний банк оптимізує порядок переведення грошей на зарплати

Національний банк оптимізує порядок переведення грошей на зарплати

Національний банк України (НБУ) має намір оптимізувати порядок переказу коштів роботодавцем на виплату заробітної плати працівникам, що пов’язано з введенням в Україні IBAN.

Про це повідомила прес-служба регулятора. «Тепер клієнт банку (роботодавець) отримав можливість формувати відомість на зарахування заробітної плати працівникам підприємства (організації, установи) із зазначенням номера рахунку працівника по стандарту IBAN, в тому числі на рахунок, який працівник самостійно відкрив у банку за власним вибором», – йдеться в повідомленні.

Відповідні зміни містить проект постанови Правління Національного банку України «Про внесення змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті», яка пропонується для громадського обговорення. Це дасть можливість працюючим громадянам реалізувати право самостійно відкривати рахунок в будь-якому банку для отримання заробітної плати або винагороди за виконану роботу.

“Громадянин, а не роботодавець, повинен сам вибирати банк, що обслуговує його рахунок. Таке право передбачено законодавством про оплату праці, і ми хочемо, щоб це право дійсно реалізовувалося. Адже це стимулюватиме банки до конкуренції, сприятиме підвищенню рівня обслуговування клієнтів і розширенню спектра банківських послуг”, – зазначив заступник голови Національного банку Сергій Холод.

Поділитись