На Житомирщині викрили високопосадовців у хабарництві

На Житомирщині викрили високопосадовців у хабарництві

Оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Національної поліції України, працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України викрили корупційну схему вирішення земельних питань, до якої входили службові особи органів місцевого самоврядування.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання від підприємця з Житомирщини 30 тисяч гривень неправомірної вигоди, передає ruporzt.com.ua.

Слідством встановлено, що один із заступників та начальник одного з відділів Баранівської міської ради вимагали з підприємця неправомірну вигоду за передачу у власність у Баранівському районі 2 гектарів земельної ділянки та надання в оренду землі площею 91 кв.м. для облаштування торгівельної точки.

За словами начальника управління Сергія Малини,  правоохоронці затримали одного з заступників Баранівської міської ради під час одержання неправомірної вигоди 30 тисяч гривень. Фігурант з метою приховати свої злочинні дії наказав передати кошти одному зі спеціалістів Баранівської міської ради.

Крім того, вживаються заходи спрямовані на встановлення доказів щодо причетності до вказаних протиправних дій інших посадових осіб Баранівської міської ради.

На даний час проводяться обшуки у робочих кабінетах Баранівської міської ради та за місцем проживання фігурантів.

Вирішується питання про затримання фігурантів у порядку ст. 208 КПК України.

 

Поділитись