На засіданні РНБО піднімуть тему можливості введення національного локдауну в Україні

На засіданні РНБО піднімуть тему можливості введення національного локдауну в Україні

Темою сьогоднішнього засідання Ради національної безпеки України, яке проведе президент Володимир Зеленський, швидше за все, стане можливість введення нового локдауна.

Сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що за добу в Україні зафіксовано 15 850 випадків коронавируса, що стало антирекордом. У ряді областей країни не вистачає вже місць не тільки в госпіталях, а й в моргах.

“Будуть обговорювати саме небезпеку третьої хвилі, що робити з третьою хвилею коронавирусу”, – повідомила депутат Верховної ради з фракції “Голос” Юлія Клименко.

Як передає “Україна 24”, нардеп додала, що “у багатьох областях переповнені лікарні, і вже розгортаються мобільні госпіталі. І не тільки лікарні, вибачте, вже переповнені і морги”.

За словами депутата, на РНБО, швидше за все, будуть обговорювати вводити в цих умовах національний локдаун або обмежаться регіональними.

“Це серйозне питання, у нас тут вже мутований британський вірус. Але літаки з Британії до нас не припинили польоти з того часу, як вірус був виявлений у Великобританії”, – сказала вона.

Раніше посилені заходи карантину вже були введені в Києві. При цьому інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська закликала негайно ввести локдаун по всій Україні, а також збільшити запаси кисню в лікарнях і створити нові ліжка для хворих на COVID-19.

Поділитись