На Закарпатті СБУ знешкодила угруповання рекетирів

На Закарпатті СБУ знешкодила угруповання рекетирів

На Закарпатті СБУ знешкодила угруповання рекетирів, яке тероризувало місцевий бізнес.

До складу групи входило троє мешканців регіону. Зловмисники, створюючи штучні конфліктні ситуації, вимагали гроші у місцевих жителів. Також рекетири обклали «даниною» представників комерційних структур. Для «вибивання» неіснуючих боргів учасники угруповання застосовували психологічний тиск і фізичне насильство, пише trubyna.org.ua.

Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання від місцевого підприємця 6 тисяч доларів США. У разі несплати грошей зловмисники погрожували чоловіку фізичною розправою.
Співробітники СБУ затримали лідера угруповання з іншим учасником банди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання тисячі доларів США – чергової суми «данини». У затриманих вилучено вогнепальну зброю іноземного зразку із двома магазинами набоїв.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів справи правоохоронці виявили наркотичні засоби, а також вибухопакети, які зловмисники використовували для залякування громадян.

Наразі вирішується питання щодо оголошення всім учасникам групи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Операція із викриття та затримання зловмисників проводилась під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

Поділитись