На Тернопільщині відкрили сімейні молочні ферми

На Тернопільщині відкрили сімейні молочні ферми

Стало відомо, що у Тернопільській області відкрилися перші сімейні ферми: «Молочний двір» у селі Токи Підволочиського району та «Агромілк» в селі Оришківці Лановецького району.

Ферми з’явилися в межах проєкту «Створення сімейних молочних ферм», який реалізує кластер «Натуральне молоко» за підтримки ТОВ «УкрМілкІнвест».

За інформацією agrotimes.ua, господарями «Молочного двору» стало подружжя Безкоровайних. Вони планують утримувати 15 голів великої рогатої худоби, зазначили в департаменті агропромислового розвитку Тернопільської облдержадміністрації Реконструйоване приміщення за усіма сучасними вимогами до утримання доїння та годівлі корів і зберігання молока. Реконструкція та відкриття ферми відбулося за фінансового сприяння «УкрМілкІнвесту».

Також повідомляється, що молочну ферму «Агромілк» відкрила родина Друзіків. За сприяння інвесторів вона підготувала приміщення та закупила необхідне сучасне обладнання. Разом із «УкрМілкІнвест» власники налагодили систему збуту, повідомили у Лановецькій міській раді. Наразі на фермі «Агромілк» утримують 20 корів.

Поділитись