На Тернопільщині мама незаконно вивезла дитину за кордон

На Тернопільщині мама незаконно вивезла дитину за кордон

Стало выдомо, що суд зобов’язав повернути в Україну дитину, яку мати, без згоди та відома колишнього чоловіка, вивезла з Тернопільщини за кордон – в Італію.

«До нас звернувся житель Тернополя. Його малолітнього сина за кордон вивезла колишня дружина. Жінка, без згоди та відома батька, одноосібно змінила країну проживання їх восьмилітнього сина», – повідомили у Тернопільському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Якповідомляє ternograd.te.ua, в добровільному порядку жінка повернути дитину відмовилась, таким чином незаконно утримуючи дитину на території іншої держави та не даючи можливості батьку брати участь у вихованні сина.

Надання безоплатної вторинної правової допомоги доручено адвокату Ірині Гавдяк, яка підготувала заяву до суду про визнання незаконним переміщення та утримання на території країни тимчасового перебування дитини, забезпечення повернення її до постійного місця проживання.

Судові засідання даної справи проводились у режимі відеоконференції.  Проте, відповідачка, належним чином повідомлена про розгляд справи, не з’являлась в судові засідання і не надавала суду жодних документів.

Вимоги адвоката задоволено судом повністю, права батька та дитини захищено. Суд зобов’язав колишню дружину повернути малолітню дитину до постійного місця проживання в Україні.

Поділитись