На Росії готуються ввести імунні паспорти

На Росії готуються ввести імунні паспорти

У РФ хочуть створити реєстр громадян, які перехворіли на COVID-19 і мають імунітет.

Цей реєстр може бути корисний у разі «другої хвилі» або зростання епідемії: громадяни з імунними паспортами зможуть працювати в разі нового карантину. Найбільш повний реєстр буде у Москви.

Згідно з указом мера роботодавців з 12 травня зобов’язують регулярно тестувати працівників на коронавірус і антитіла до нього. Імунний паспорт може знадобитися і для поїздок за кордон. Громадянам з цими документами буде простіше отримати візу і забронювати готельний номер.

«Ми дамо вам паспорт, який підтверджує, що у вас є антитіла. Значить, ви можете йти на роботу, ви захищені», – заявив американський експерт по коронавірусам Ентоні Фаучі.

У РФ держреєстр хворих коронавірусів почали створювати вже в квітні. Міністр охорони здоров’я Михайло Мурашко повідомив, що за тиждень була сформована спеціальна інформсистема, яка акумулює дані про всіх хворих і тих, у кого з ними був контакт.

Відомості в цю систему надходять з усіх медзакладів, а також з ФМБА, Мінкомзв’язку і Мінтрансу. На федеральному рівні ці дані знеособлені, але в областях можуть бачити стан кожного інфікованого.

Виписані з лікарень з системи не видаляються: вони створюють реєстр громадян, які теоретично повинні мати імунітет до COVID-19.

Поділитись