Приймання документів до першого класу відстрочили через карантин

Приймання документів до першого класу відстрочили через карантин

В Україні приймання документів на зарахування першачків відстрочили через карантин.

Зараз, ні прийти до школи, ні подивитися на парти, ні познайомитися з вчителями батькам не можна.

Полтавські школи мали б приймати документи на вступ до першого класу. Однак персонально відвідати, подивитися на навчальний заклад – не вийде.

“Батьки хвилюються. У мене вже друге питання: “В яку школу віддавати дитину у звʼязку з карантином”. На кожному сайті школи мають бути розміщені правила подачі документів. Рекомендується їх подавати й в електронному вигляді, і відправляти поштою. Всі школи повинні мати сайти, але як вони їх ведуть – це вже питання до шкіл”, – розповіла мама двох дітей Алла Заможська.

Навчальні заклади почали приймати документи за кілька днів до початку карантину, та потім процедуру зупинили. За короткий термін у полтавській школі №38 встигли набрали 95 відсотків першокласників.

“Зараз ми не приймаємо документи до першого класу. Батьків, коли вони до нас звертаються, ми їх просимо почекати до закінчення карантину. Відтерміновані й строки закінчення подачі документів. Найбільше у батьків зараз виникають проблеми із медичними довідками. Враховуючи нестабільність мережі й відсутність електронного документообігу, ми будемо приймати заяви наживо”, – розповіла директорка школи №38 Тетяна Веркалець.

Для приймання до школи потрібні такі документи: заява батьків та паспорт, копія свідоцтва про народження, оригінал меддовідки, документ, що підтверджує місце проживання.

“Рекомендували закладам освіти міста розпочати активне приймання документів після того, як карантинні заходи будуть послаблені настільки, щоб можна було організувати безпосереднє приймання документів. Рекомендували, щоб документи заклад приймав впродовж місяця після завершення карантину”, – зазначив Юрій Матвієнко, начальник управління освіти міста.

Карантин триватиме щонайменше до кінця травня. Навчальні заклади на цей час зачинені для відвідувань. На 2020-2021 рік у полтавських школах очікують понад три тисячі першачків, пише poltavske.tv.

Поділитись