На п’єдесталі пам’ятника Конєву в Чехії встановили унітаз

На п’єдесталі пам’ятника Конєву в Чехії встановили унітаз

Невідомі поставили на постамент, де раніше розташовувався пам’ятник маршалу Івану Конєву, пінопластовий унітаз, заявив представник чеської поліції. Ніхто не затриманий.


Інцидент стався 9 травня. Зранку в відділ поліції в Празі подзвонила людина, яка хотіла покласти квіти до постаменту, де раніше був встановлений пам’ятник Конєву. Він заявив, що п’єдестал був осквернений.

«На постаменті (був) розміщений унітаз з пінопласту висотою близько двох метрів», – зазначив представник поліції Ян Данек. За його словами, на місце події оперативно прибув наряд правоохоронців, однак хуліганів застати не вдалося. Унітаз вже був знятий з постаменту і стояв з ним поруч.

Раніше навколо демонтажу пам’ятника Конєву в Празі вибухнув скандал. Російський МЗС негативно відреагував на ініціативу празьких чиновників. Пізніше чеське видання Respekt опублікувало матеріал, у якому журналісти розповіли про прибуття в столицю Чехії співробітника російських спецслужб, законспірованого під дипломата. У його завдання входило вбивство посадових осіб, відповідальних за демонтаж пам’ятника. Російські дипломати назвали інформацію «фейком» і пригрозили чеським колегам «наслідками». В результаті співробітники МЗС Чехії направили росіянам ноту з пропозицією про початок нормалізації відносин.

Поділитись