На Миколаївщині працівниця банку продавала підроблені картки

На Миколаївщині працівниця банку продавала підроблені картки

У Миколаївській області правоохоронці викрили 29-річну жінку у незаконних діях із платіжними картками. Про це повідомляє Нацполіція у четвер, 3 вересня.

Кіберполіція встановила, що працівниця фінансової установи здійснювала випуск фіктивних банківських карток. Рахунки були відкриті на неіснуючих осіб – персональні дані працівниця вигадувала.

У подальшому ці картки вона продавала представникам «кримінального світу». Коштувала одна карта близько 1500 гривень.

Правоохоронці встановили причетність фігурантки до 53 фактів виготовлення підроблених карток. Нині встановлюється коло осіб, які користуються ними.

Зловмисниці було оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах, комп’ютерних мережах, вчинене особою яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, яке загрожує підозрюваній – позбавлення волі строком до шести років.

Наразі досудове розслідування завершено. Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду для прийняття рішення.

Поділитись