У Києві завершили досудове розслідування у справі «чорних лісорубів»

У Києві завершили досудове розслідування у справі «чорних лісорубів»

Столичні поліцейські завершили досудове розслідування у справі «чорних лісорубів», повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Зловмисники налагодили систематичну незаконну порубку лісу, переважно – дубу, на території природно-заповідного фонду та лісових господарств Києва, Київської та Черкаської областей. Сума завданих збитків сягає мільйона гривень. Учасникам злочинної групи може загрожувати до семи років позбавлення волі. 

“У лютому 2020 року оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві, слідчі слідчого управління поліції Києві за процесуального керівництва прокуратури м. Києва за участю управління патрульної поліції затримали «чорних лісорубів» під час транспортування партії незаконно порубаної деревини.  Упродовж 2017-2019 років обвинувачені здійснювали порубку лісу на території міста Києва, Київської та Черкаської областей. Кожен учасник злочинного угруповання відповідав за свій напрямок діяльності: організація незаконної порубки деревини, підбір працівників та доставка їх до Києва, транспортування деревини до складу зберігання, а також до населених пунктів, які зазначали клієнти”, – йдеться у повідомленні.

Наразі справу завершено, а обвинувачені акти за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 246 та ч. 3, 4 ст. 246  Кримінального кодексу України відносно чотирьох осіб скеровані до суду.

За незаконну порубку лісу учасникам злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Поділитись