На Миколаївщині незаконно будують понтонний міст через річку

На Миколаївщині незаконно будують понтонний міст через річку

Поліція Миколаївської області повідомляє, що через річку Інгулець у Снігурівському районі на Миколаївщині незаконно будують міст.

У Відділі комунікації поліції Миколаївської області повідомили, що до поліції надійшло повідомлення від мешканців м. Снігурівка Миколаївської області про нібито незаконне будівництво через річку Інгулець об’єкту сполучення населених пунктів з районним центром — понтонного мосту. 

Неподалік вже є понтонний міст, але через перевантажені фури він руйнується. На місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції. Правоохоронці опитали свідків та присутніх на місці працівників, які здійснювали підготовчі роботи для подальшого будівництва мосту, а також керівника робіт – директора сільськогосподарського виробничого підприємства. Жодних дозвільних документів на проведення робіт робітники не надали поліції. До того ж, такі роботи призведуть до перекриття руслі річки, а наразі триває нерестовий період – такі ж заходи призведуть до знищення природних нерестовищ. На даний час будівельні роботи зупинені. З місця вилучена спецтехніка — два автомобілі «КамАЗ» та екскаватор.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 197-1 КК України «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво», що передбачає покаранні від штрафу до обмеження волі на строк до трьох років, а також за ч. 1 ст. 239-1 КК України «Незаконне заволодіння ґрунтовим покривом (поверхневим шаром) земель», за що передбачено покарання у вигляді штрафу або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Наразі слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Снігурівський відділ Баштанської місцевої прокуратури. 

Фото Олександри Буділки (з архіву FOTOmedia)

Поділитись