На кордоні з Білоруссю російські прикордонники затримали спостерігачів, які їхали до Мінська

На кордоні з Білоруссю російські прикордонники затримали спостерігачів, які їхали до Мінська

Як повідомляє Радіо Свобода, Андрій Пивоваров, Данило Потапов і Олександр Федосєєв їхали в Мінськ спостерігати за президентськими виборами.

Затримали чоловіків російські прикордонники нічого не пояснили. Всі інші пасажири рейсових автобусів, в які переміщувалися активісти, вільно перетнули кордон, розповіла голова “Відкритої Росії” Анастасія Буракова.

“Хлопці їхали в різних автобусах. У них були всі законні підстави їхати в Білорусь, всі вимоги білоруської сторони вони виконували. Заявки на акредитацію спостерігачами вони також надсилали в Білорусь. Швидше за все, їх зняли з рейсу за інформацією, яку білоруська сторона надіслала до Москви”.

Зв’язок з Пивоваровим, Потаповим і Федосєєв пропав майже відразу, їх місцезнаходження кілька годин було невідомо. Пізніше Федосєєв і Потапов знайшлися в прикордонному пункті в Себежі. На них складають адміністративний матеріал. Про місцезнаходження Андрія Пивоварова поки невідомо.

“Відкрита Росія” – громадська організація, яку заснував бізнесмен і опонент Володимира Путіна Михайло Ходорковський. Серед цілей організації – будівництво правової держави і громадянського суспільства.

Поділитись