У Криму відповіли на слова Лукашенка про війну на півострові

У Криму відповіли на слова Лукашенка про війну на півострові

Глава кримського парламенту з питань народної дипломатії і міжнаціональних відносин Юрій Гемпель заявив, що висловлювання президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що на місці Києва він би став воювати за Крим, є абсурдом.

Раніше глава Республіки заявив в інтерв’ю з Дмитром Гордоном, що українська сторона втратила півострів, не бажаючи захищати свою землю. Київ поставився до цього без уваги, з великою недбалістю. З цього на місці влади він би терміново привів армію в бойову готовність.

За словами Гемпеля, жителі півострова почули від Лукашенко зовсім не те, що очікували – білоруський лідер був далекий від риторики, співдружньої росіянам. І такі заяви – справжній абсурд, тому що висловлювання президента передбачає війну за землю проти населяє її народу.

Гемпель зазначив, що часто таку помилку роблять багато високопоставлених чиновників і політики – нерідко глави держав та інші особи висловлюються не найбільш розумним чином про Крим, жодного разу при цьому не побувавши на його території.

Також він закликав Лукашенко приїхати до Криму, щоб переконатися в повній законності історичного возз’єднання півострова з іншою частиною Росії.

Раніше президент Білорусі заявив в інтерв’ю з Гордоном, що Білорусія і РФ запізнилися з об’єднанням в єдину державу, так як тепер народ це не прийме.

Поділитись