На Київщині виявили групу нелегалів з Китаю. ВІДЕО

На Київщині виявили групу нелегалів з Китаю. ВІДЕО

У Київській області під час оперативно-профілактичного відпрацювання Бориспільського району поліцейські виявили іноземців, які незаконно перебували на території України. Мігранти займалися вирощуванням сільськогосподарських культур.

Про це повідомляє Нацполіція у середу, 16 вересня.

За словами заступника начальника управління Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції Ігоря Нирки, поліцейські спільно зі співробітниками Державної  міграційної  служби України  та Державної служби України з питань праці виявили 13 нелегальних мігрантів. Іноземці незаконно перебували на території держави, адже дозволи на перебування в Україні були протерміновані.

«Вже встановлено, що близько року тому громадянин Китайської Народної Республіки прибув до України  та  почав вирощувати сільськогосподарські  культури. З цією метою він на Київщині  орендував 10 гектарів землі сільськогосподарського призначення», – повідомив Ігор Нирка.

Він також додав, що на орендованій території іноземець побудував «житло» для робітників, які вирощували та збирали урожай.  До роботи залучав своїх співвітчизників, які  жили в жахливих умовах.

Наразі порушники доставлені  до Державної міграційної служби України.  На всіх нелегалів складено  адмінпротоколи за ст.203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) кодексу України про адміністративні правопорушення.

Крім того, адмінпротокол складено на організатора «підприємства» – за ст. 204 (Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів) КУпАП.

Найближчим часом порушників міграційного законодавства депортують.

Поділитись