Силовики перехопили величезну партію сигарет з «ДНР». ФОТО

Силовики перехопили величезну партію сигарет з «ДНР». ФОТО

Співробітники Служби безпеки України попередили незаконне постачання контрафактного тютюну з тимчасово окупованої території Донецької області.

Про це повідомляє пресс-служба СБУ у понеділок, 7 вересня.

Оперативники спецслужби встановили, що двоє мешканців Торецька та Гранітного намагаються налагодити систематичне постачання на підконтрольну уряду територію тютюнової продукції, виготовленої на «виробничих потужностях» так званої «ДНР». Правопорушники перевозили вантаж на плавзасобах через ріку Кальміус, перевантажували у мікроавтобуси, а потім через поштовий сервіс планували доставляти в інші регіони України.

Правоохоронці виявили організаторів оборудки неподалік села Гранітне під час транспортування тютюнових виробів вглиб території Донецької області. В автомобілі виявлено та вилучено понад 100 тисяч пачок цигарок відомого бренду без акцизних марок на більше ніж 4,5 мільйона гривень.

Контрафактну продукцію вилучено з незаконного обігу. У межах розпочатого провадження за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Триває слідство. Встановлюються інші особи, можливо причетні до протиправної діяльності. Триває відпрацювання інших районів, прилеглих до лінії розмежування, у зв’язку з можливими спробами нелегального ввезення з тимчасово окупованої терористами території контрафактних виробів.

Поділитись