МЗС: збройна агресія Росії проти України призвела до катастрофи

МЗС: збройна агресія Росії проти України призвела до катастрофи

Український МЗС поширив повідомлення про те, що «збройна агресія Росії проти України, тимчасова окупація Криму та частини Донбасу привели до катастрофічних наслідків для екології на цих територіях».

Зокрема, значно погіршують екологічну ситуацію функціонування російських об’єктів в Криму, проведення навчань та стрільб.

У МЗС підкреслюють, що тимчасова окупація українських територій Росією породжує екологічні загрози для Європи і Чорноморського регіону.

Зокрема, це будівництво нових і функціонування існуючих військових об’єктів, проведення навчань і ракетних стрільб, які значно забруднюють екологію, шкодять водним і повітряним ресурсам Криму.

“Окупаційна адміністрація приховала факти викиду в атмосферу хімічних речовин з ВАТ “Кримський титан”, які викликали екологічну катастрофу на півночі Криму в 2018 і 2019 роках. Під час будівництва Керченського мосту був повністю знищений пам’ятник природи “Озеро Тузла”, а сам острів Тузла перетворився на будівельний майданчик”, – зазначили в українському МЗС.

Крім того, додали у відомстві, на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу розміщуються десятки підприємств, діяльність яких має суттєві ризики для екологічної безпеки, а затоплення шахт призводить до потрапляння шкідливих речовин у поверхневі та підземні води.

Поділитись